IGNASI 2018-12-11T09:19:36+00:00

Sobre Mi

El meu primer apropament al món de la psicoteràpia va ser com a pacient.

Després d’una infància complicada, durant la qual malgrat tot em vaig sentir sempre molt estimat, i trobant-me en un moment de desorientació i insatisfacció personal molt evident (intentava acabar uns estudis que no m’agradaven, treballava en una feina en què, tot i que guanyava diners, era infeliç, i sentia que el món era un lloc perillós i «massa gran» per a mi) vaig decidir anar a teràpia.

Trobar un espai en el qual em sentia respectat i no jutjat, on se’m confrontava i alhora on rebia suport i encoratjament a «sostenir-me en les meves pròpies cames» i a no estar tan pendent de la mirada aliena, va suposar per mi un canvi que, gradualment, es va anar manifestat en una nova manera d’estar al món i de relacionar-me amb mi mateix.

Aquesta experiència terapèutica personal va fer que identifiqués la meva vocació, en el sentit de poder posar nom a un desig que sempre havia estat dins meu i que mai havia sabut concretar.

Seguint aquest impuls d’orientació professional, vaig començar a fer la formació en psicoteràpia Gestalt, que em va permetre continuar obrint la mirada cap a mi mateix i cap a la meva manera de relacionar-me amb «l’altre».

Contràriament al que sovint succeeix, en acabar la formació de Gestalt jo necessitava una estructura teòrica on recolzar totes les experiències viscudes. Per aquest motiu i seguint un recorregut acadèmic invers al de la majoria de la gent, vaig decidir llicenciar-me en Psicologia.

D’això ja fa molt de temps, però malgrat el pas dels anys, continuo creient que aquestes tres decisions (fer teràpia, fer la formació de Gestalt i estudiar psicologia) han estat, sinó les més importants, sí de les més importants i determinants de la meva vida.

Un altre punt d’inflexió per a mi va ser el naixement de la meva filla. En l’àmbit laboral, més que un canvi va suposar una ampliació de la meva activitat professional, que vaig començar a enfocar, també, en el camp de la psicoeducació i de l’acompanyament emocional en la infància.

Experiència professional

La meva experiència professional, des de fa 15 anys, està centrada principalment en l’àmbit de la psicologia clínica, dins del qual m’he especialitzat en trastorns d’ansietat i en trastorns de l’estat d’ànim.

Actualment compagino aquesta tasca amb la de docent de cursos d’intel·ligència emocional i ponent de xerrades psicoeducatives en l’àmbit de la infància. Alguns centres amb els quals he col.laborat són:
Col.legi Santa Teresa de Lisieux, Escola Jungfrau, Escola Bressol Can Bruixa, Escola Parc del Guinardó, Escola Bressol Cadí, Escola Bressol Can Novell, Escola Bressol Dolors Canals, Escola Lys, Escola 30 passos (abans La Sagrera), Espai Familiar i Centre Obert Sans-Les Corts, Espai Familiar La Sedeta, Espai Familiar i Centre Obert Sant Martí, Espai Familiar La Vela, Espai Familiar La Caseta del barri, Llibreria ABACUS, Projecte Nono (Mallorca), Associació de Famílies Monoparentals del Vallès.

També acompanyo, com a supervisor, a diferents grups de professionals en el seu creixement com a unitat de treball. Alguns centres amb els quals he col.laborat són:
Espai Familiar i Centre Obert Sant Martí, CRAE (Centre Residencial d’Acció Educativa) Collserola, CRAE La Llar, CRAE Can Tai (Girona), Centre Obert Torre Baró, CPA (Centre de Primera Acollida) Sarrià-Sant Gervasi.

Resum de la meva trajectòria formativa

 • Llicenciatura en Psicologia
  Facultat de Psicologia Blanquerna – Universitat de Ramon Llull. Núm. Col·legiat 17.922
  (COP de Catalunya)

 • Màster en Teràpia Breu Estratègica. Centro Terapia Strategica. Instituto di ricerca, trainig e attività clinica. Arezzo/Itàlia.

 • Psicoterapeuta Gestalt. Escola l’Espai de Gestalt, vinculada a l’AETG.

 • Formació en teràpia integrativa. Programa SAT. Instituto Hermes de Vitòria.
 • Formació  en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). Asociación EMDR España.

 • Curs de Psicologia Positiva. Psiquiatria.com

 • Curs de capacitació en psicologia d’urgències, emergències i catàstrofes. Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

 • Curs de tècniques psicoterapèutiques per al tractament dels trastorns d’ansietat. Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

 • Estudis de Ciències Econòmiques i Empresarials. Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UNED.

Si vols rebre més informació, contacta amb mi i et contestaré amb la major brevetat possible.

MÉS INFORMACIÓ